Proximus NXT brengt specifieke ICT-kennis bij Groupe Comet

Een IT-team van 1,5 persoon om 10 industriële sites draaiende te houden? Dat lukt alleen dankzij een partnership dat steunt op vertrouwen. Recyclagebedrijf Groupe Comet vormt met Arnaud, Stéphanie en de andere Proximus NXT-collega’s een team dat het bedrijf concurrentieel houdt.

Hoe stroomlijn je met een beperkte interne ICT-afdeling een snel groeiend en historisch geëvolueerd ICT-landschap? We praten met Christophe Gauthy, automatisatieverantwoordelijke, en Christian Moedts, IT-manager van Groupe Comet. Samen met Arnaud Simar, Pre-sales Smart Networking, en Stéphanie Capelle, Key Account Manager bij Proximus NXT geven zij de ICT-strategie van Groupe Comet al 3 jaar vorm.

Bekijk de video

1,5 IT-manager voor 10 sites

Christian: "Groupe Comet heeft, door de aankoop en de bouw, verschillende sites, van oud tot nieuw en hoogtechnologisch. En bij die 10 sites komt er elk jaar 1 bij. Dat zorgt voor grote verschillen in ICT-infrastructuur. Zelf hebben we met het equivalent van slechts 1,5 IT-managers onvoldoende mensen en middelen om de ICT te harmoniseren."

Christophe: "Bovendien hebben we in huis geen ICT-specialisten. Dat heb je de dag van vandaag absoluut nodig. Proximus NXT heeft expertise op verschillende vlakken, daar vinden we dus de security-experts, de ingenieurs, de techniekers... die we bij Groupe Comet zelf niet hebben."

Arnaud kent onze gespecialiseerde industriële activiteit door en door. Hij heeft maar een half woord nodig om snel, relevant advies te kunnen geven.

Christian Moedts, IT-manager van Groupe Comet

Doorgedreven kennis van de sector

Stéphanie: "Of het nu gaat om ICT, telefonie of connectiviteit: Christian wil altijd snel kunnen schakelen. Net daarom willen ze één partner. Taken of verantwoordelijkheden worden niet naar elkaar doorgeschoven én ze hoeven niet telkens opnieuw hun noden uit te leggen."

Christian: "Het is voor ons onmogelijk om elke zes maanden, elk jaar of zelfs elke vijf jaar van ICT-partner te wisselen. We steken veel tijd en geld in onze samenwerking. Bovendien is ICT beheersen één ding, maar het begrijpen van onze zeer gespecialiseerde industriële activiteit maakt echt het verschil. Arnaud kan ons door zijn ervaring perfect helpen met bijvoorbeeld de keuze van materiaal zoals switches en het opstellen van een configuratieplan. Hebben we een idee of nieuwe plannen? Dan delen we die zo snel mogelijk met Arnaud om meteen te kunnen sparren. Nu met een nieuwe partner moeten starten? Nee, dank je, dan zijn we weer bij af."

Arnaud: "Mijn achtergrond in de industriële sector maakt het inderdaad makkelijker om de behoeften van Christian en Christophe snel te doorgronden. Goed naar elkaar luisteren, daarmee komen we heel ver."

Gecentraliseerd netwerk en redundantie

Christian: "Zo voelde Arnaud de nood aan om het netwerkbeheer te vereenvoudigen en het dataverkeer 24/7 centraal te kunnen monitoren. Onze industriële activiteiten moeten continu operationeel blijven. Wat onze sites en onze activiteiten op het gebied van ICT betreft, zijn we constant in opbouw. Dat alles vraagt enerzijds om extra flexibiliteit, en anderzijds om een aanzienlijke redundantie."

We zijn die nieuwe netwerktechnologie begonnen met één pilootsite. Dat geeft ons gemoedsrust en vertrouwen.

Christophe Gauthy, automatisatieverantwoordelijke bij Groupe Comet

Stéphanie: "We werkten initieel samen rond het Explore-netwerk tussen de sites van Groupe Comet. Op basis van die succesvolle samenwerking en met de hulp van mijn collega Arnaud hebben we de fragmentatie en legacy binnen het ICT-landschap aangepakt en zijn we overgestapt op SD-WAN."

Christophe: "We hebben voor die nieuwe netwerktechnologie de situatie eerst op één site geanalyseerd. Daarna zijn we begonnen met de harmonisatie van één pilootsite. Dat geeft ons gemoedsrust en vertrouwen. Dan breiden we die zo snel mogelijk uit naar andere sites."

Arnaud: "Dat vertrouwen hebben we nodig om vooruit te durven kijken. Om voorspellingen te doen bijvoorbeeld op vlak van dataverkeer voor de bandbreedte die voor Groupe Comet heel belangrijk is."

Bedrijfsprofiel Groupe Comet

Groupe Comet is een industriële familiegroep, die via recyclage en handel een tweede leven geeft aan ferro, non-ferro en afgeleide materialen. Door bestaande bedrijven over te nemen en nieuwe op te richten, heeft Groupe Comet zijn positie versterkt en zijn activiteiten uitgebreid naar andere recyclagedomeinen. Krachtige installaties openen een brede waaier van mogelijkheden voor gerecycleerde materialen, of het nu gaat om schroot, plastic, banden, elektrische auto's of e-waste.

Christophe Gauthy is automatisatieverantwoordelijke bij Groupe Comet.
Christian Moedts is IT-manager van Groupe Comet.
Stéphanie Capelle is Key Account Manager bij Proximus NXT.
Arnaud Simar is Presales Smart Networking bij Proximus NXT.

Ontdek de magie van onze samenwerking met nog meer klanten

Delhaize zet IT-innovatie in voor betere customer experience

Proximus NXT, ICT-partner bij digitalisering notarissen

ICT essentieel in concurrentiestrijd van Nationale Loterij

Deltrian, ID2Move and Proximus NXT spelen samen een spelletje Tetris

Een traditionele ICT-infrastructuur biedt vandaag niet langer de vereiste flexibiliteit.